L’alimentació, clau important per als nostres fills

Hola de nou a totes,

En el post d’avui parlarem de l’alimentació dels més petits de casa, cosa important per un bon desenvolupament.

La referència ideal d’alimentació durant els primers sis mesos és la lactància materna, com a font completa de nutrients i energia. Encara que en els últims avanços han aconseguit crear formules cada vegada més similars a la llet materna.

Us explicarem com funcionen aquestes llets:

Les llets d’inici o llets 1, estan pensades per a lactants des dels primers dies després del seu naixement fins a la introducció de l’alimentació complementaria, que acostuma a ser cap als sis mesos.

Les llets de continuació o llets 2, són per al voltant dels sis mesos, moment en el qual es comença a introduir noves fonts de nutrients com ara els cereals, fruites, etc.

Les llets de creixement o llet 3, són per a nen d’entre un i tres anys. Són un producte de transició entre les llets de continuació i la de vaca.

Les aigües envasades són les més aconsellables, per diluir les formules, ja que estan lliures de gèrmens, virus i protozous.

Quan el nen entra en l’alimentació adulta, perquè el nen creixi i es desenvolupi adequadament ha de seguir una dieta equilibrada que inclogui nutrients específics. S’ha d’eliminar l’excés de calories en la dieta per evitar l’augment de pes.

L’augment de sobrepès i l’obesitat infantil està produïda per la ingesta de calories, més quantitats en les racions i poca pràctica d’exercici físic.

L’exercici en la infància és molt important per un bon desenvolupament sa. Els nens han de moure’s cada dia per evitar el sedentarisme i reduir el risc d’obesitat infantil.

Esperem que el post d’avui us hagi estat d’ajuda.

Gràcies per llegir-nos i fins aviat!