Saps perquè la dermatitis empitjora durant la primavera?

La dermatitis atòpica és una afecció cutània que afecta prop del 10% de la població i alguns dels seus símptomes són: pell seca, escamosa, rugosa, vermella i amb picor. És molt normal que durant la primavera, per culpa de la pol·linització s’agreugin els símptomes de la dermatitis. Per tant, cuidar la pell atòpica, sobretot durant la primavera, és clau per evitar nous brots.

Continua llegit, tens molt per descobrir sobre la dermatitis.

Hi ha dues raons per les quals la dermatitis empitjora considerablement durant aquesta època de l’any.

1. Sudoració per l’augment de temperatura: La primavera és una època de canvis de temperatura bruscos on acostumem a vestir-nos de manera equivocada, excedint-nos encara en el gruix de les peces de roba. Això provoca que suem més i desencadena els símptomes característics de la dermatitis.

2. Temps lliure a l’exterior: quan arriba la primavera comencem a passar més temps a l’aire lliure, ja que les temperatures són més agradables que a l’hivern i com a conseqüència exposem la pell a elements irritants com el pols o el pol·len.

Existeixen diverses maneres de fer front a la dermatitis. Si vols combatre i prevenir nous brots d’aquesta afecció cutània, pren nota!

7 consells per la dermatitis atòpica a la primavera:

Evita l’aire condicionat. Comencen els dies calorosos i és normal que tinguem la necessitat d’obrir l’aire condicionat, però, tot i això, per les persones amb dermatitis aquest aire encara resseca més la pell provocant que apareguin més símptomes.

Canvia la banyera per la dutxa. Els dermatòlegs recomanen dutxar-se i no banyar-se i molt millor si és amb aigua tèbia (a uns 37 graus) i que el bany no superi els 20 minuts, ja que si no la pell es resseca molt fàcilment.

Atenció amb la quantitat de roba. Els canvis bruscos de temperatura són un factor desencadenant dels brots de dermatitis. Per això cal elegir correctament la roba adequada al moment per evitar el contacte de la pell amb al·lèrgens i una sudoració excessiva.

Hidratació. El nostre cos necessita estar hidratat tant interiorment com exteriorment, per això cal que facis servir productes hidratants (pomada, gel, crema…) que prevenen la sequedat de la pell. Recorda que a la farmàcia et podem ajudar!

Intenta sortir a l’exterior quan no hi hagi pol·linització. El pol·len és un dels principals causants de la dermatitis atòpica durant la primavera, per això és recomanable sortir al carrer quan cau el sol per evitar zones amb molta pol·linització.

Fes del sabó hipoal·lèrgic el teu aliat. Els productes amb sabó i perfums deixen la pell molt resseca I empitjoren la dermatitis. És important que a banda de fer servir un sabó específic pel teu tipus de pell, utilitzis crema hidratant després de la dutxa.

Encara que sembli obvi, no et rasquis! Intenta evitar rascar-te, així previndràs infeccions i possibles complicacions.

La dermatitis no té cura, però actualment existeixen diferents tractaments per controlar-la i alleujar els símptomes. Si sofreixes dermatitis atòpica i necessites ajuda, visita la nostra farmàcia o contacta amb nosaltres, et buscarem el tractament que s’adapti millor a les teves necessitats.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.