Reforcem el nostre organisme amb el calci

 El calci és necessari per a la formació dels ossos, prevé l’osteoporosi i és clau per al bon funcionament del cor.

 El calci exerceix múltiples funcions, la més important és la construcció dels ossos, juntament amb el fòsfor i el magnesi. Si no s’aporta el calci necessari a través de l’alimentació, el cos ho resol mobilitzant aquest mineral de l’os, afeblint-ho i afavorint el risc de fractures.

 La major aportació de calci diari ha de realitzar-se durant l’adolescència, en la fase de l’embaràs i lactància, en la menopausa i a partir dels 65 anys.

 El calci és necessari per a la transmissió dels impulsos nerviosos, la contracció muscular, la coagulació de la sang i el funcionament del cor. També ajuda a prevenir malalties cardiovasculars perquè disminueix els nivells de colesterol en sang. A més, aquest mineral evita les enrampades, ja que el múscul utilitza calci per realitzar els moviments i contraccions i al mateix temps col·labora en la salut de la pell i de les ungles.

 Gràcies al calci es duen a terme algunes funcions de l’organisme, com les metabòliques, de transport de les membranes cel·lulars, regulació d’enzims, transmissió nerviosa o alliberament de serotonina, entre unes altres.

 Els aliments més rics en calci són la llet, el iogurt i el formatge, que s’han de consumir diàriament.

 –Els làctics ajuden a inhibir els efectes del cortisol, una hormona que causa l’acumulació de greix en l’abdomen a més d’altres efectes negatius dins del món de la musculació. La llet descremada descompon el greix pel que beure-la ajuda a baixar de pes més que aquelles persones que no consumeixen cap tipus de làctic.

 -En el iogurt natural sencer o descremat, varia només la quantitat de greix. El iogurt té 150 mil·ligrams de calci per cada 100 grams.

 –El formatge parmesà guanya la batalla a tots pel seu elevat contingut de calci. Després segueixen els formatges romà, mozzarella i suís.

 A més, els complements de calci poden ajudar a consumir la quantitat diària recomanada si no s’obté suficient mitjançant la dieta.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.