dormir be

Millora la qualitat del son amb aquests consells

Són molts factors els que determinen la qualitat del son. Cal dormir bé perquè el somni sigui realment reparador i es pugui descansar i recuperar lenergia que necessitem durant el dia. El somni té una enorme importància a la rutina ia la vida en general, segurament alguna vegada t’ha passat que no has dormit bé i l’endemà has sentit fatiga i cansament. Avui volem donar-te alguns consells per millorar la teva qualitat de son. Continua llegint!

  1. No utilitzeu el telèfon mòbil al llit
    El telèfon s’ha convertit en el major culpable de la pobra qualitat del somni que patim. Escriure textos, xatejar, llegir el correu o mirar un vídeo porten a una atenció i concentració que estimula l’activitat cerebral. Per això, és aconsellable no fer servir el telèfon mòbil fins i tot dues hores abans d’anar-nos a dormir.

2. Realitza exercici
Moure el teu cos cada dia, encara que sigui una mica, també pot tenir un impacte en la qualitat del teu somni. Intenta fer exercici al matí o no més tard de les 17h, a partir de les 18h el nostre cos comença a baixar la seva pressió sanguínia, cosa que provoca l’activació dels nostres reflexos.

3. Porta horaris regulars
Tenir un horari regular ajudarà a fer que el teu cos s’adapti i el ritme circadià no es desajusti. Intenta aixecar-te i ficar-te al llit sempre a la mateixa hora i no allarguis el temps al llit.

4. Llegeix un llibre o revista
El silenci i la concentració a l’hora de llegir un llibre ens ajudaran a conciliar millor el moment de descans.

5. Para atenció al teu ambient
La llum pertorba el son abans d’anar a dormir. És aconsellable que quan et fiquis al llit tots els llums de l’habitació estiguin apagats.

6. No forcis el somni
Si no ets capaç de dormir, no t’obliguis a fer-ho! En lloc de donar voltes i voltes al llit, aixeca’t i intenta llegir o fer alguna activitat relaxant.

El somni és un dels millors plaers que ens dóna la vida! No pensis que per dormir molt estàs perdent temps de la teva vida, dormir et donarà la força que necessites per afrontar els teus dies amb energia i actitud. Segueix els nostres consells i descansa com et mereixes!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.