Llet materna: consells per conservar-la i descongelar-la

Molt bon any nou a tots!

Comencem el nou any parlant sobre com conservar i descongelar la llet materna. És de vital importància conservar-la adequadament per mantenir les garanties de la llet i minimitzar el desaprofitament d’aquesta.

A l’hora de congelar la llet materna…

És millor congelar la llet en quantitats petites, és a dir, des de 50 ml aproximadament fins a 100 ml. D’aquesta manera, podràs descongelar segons la fam que tingui el teu bebè i segons el que hagi ingerit fins al següent biberó.

A més, recorda que pots barrejar la llet que t’extreguis en diferents moments sempre que es trobin a la mateixa temperatura. Com fer-ho? És senzill. Posa dins de la nevera la llet que t’hagis extret i ajunta-la amb la que es troba descongelant-se a la nevera quan tinguin la mateixa temperatura. Si es troba dins del frigorífic, podràs emmagatzemar-la durant un temps màxim de 2 setmanes.

Envasos per a congelar la llet

Pots utilitzar bosses de llet materna o recipients específics que trobaràs a les farmàcies. Si optes per aquests tipus d’estris, t’asseguraràs de no vessar cap gota durant els transvasaments.

A l’hora de descongelar la llet materna…

Trobem diferents maneres per a fer-ho. Hauràs de triar una o una altra segons el que et sembli més senzill o la solució que et vagi millor segons el moment en què necessitis descongelar-la:

  • Pots treure l’envàs on es trobi la llet congelada unes 12 hores abans i la deixes al frigorífic. D’aquesta manera, es descongelarà lentament.
  • Pots descongelar-la també al bany Maria, però no posant el cassó al foc. Com a última opció, pots descongelar la llet posant el recipient sota l’aixeta i passant d’aigua freda a calenta. En aquesta opció es desaprofita molta aigua, així que des de la Farmàcia Roca Vers et recomanem reutilitzar aquesta aigua per altres usos i no fer-la malbé.

Recorda que a l’hora de descongelar la llet materna es desaconsella fer-la bullir i escalfar-la al microones, ja que es calenta de manera desigual i el teu bebè podria arribar a cremar-se.

Si tens alguna altra manera de fer-ho, no dubtis en explicar-nos-ho a través de les nostres xarxes socials!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.