Els errors més freqüents a l’hora d’utilitzar protector solar

La majoria de les persones fan servir de manera errònia el protector solar. Utilitzen menys quantitat de la necessària o la reapliquen quan ja a passat més de dues hores. Per això avui des de la nostra farmàcia volem explicar-te com, amb quina quantitat i quan fer servir la crema solar correctament.

Quan?

És important fer servir protecció solar cada vegada que sortim al carrer, ja que estem exposats a la radiació solar. I per si no ho sabies, també estem exposats a aquesta radiació els dies que està núvol, durant l’hivern i quan aquesta entra a través dels vidres. T’has de protegir del sol sempre, independentment del clima i de l’època de l’any.

Quan surtis a fer esport a l’aire lliure no oblidis protegir-te del sol!

Una correcta renovació de la protecció solar és imprescindible, ja que factors com la suor, l’aigua, la sorra o el sol fomenten que la crema perdi efectivitat.

Cada quanta estona he de renovar la protecció?

En situacions normals, és recomanable fer-ho cada dues hores.

Si sues o nades de manera regular, s’aconsella tornar a aplicar la crema cada 40 minuts.

Quan estàs a la piscina o a la platja, intenta tornar a ficar-te crema cada vegada que surtis de l’aigua, encara que el fotoprotector sigui waterproof.

També és important reaplicar la protecció cada vegada que t’eixugues amb la tovallola.

Quina quantitat de crema necessito?

La quantitat i la manera d’aplicar la crema solar tindran una gran importància.

Els experts recomanen una aplicació generosa, aproximadament 30 mL per tot el cos (equival a una pilota de ping-pong). Aquesta crema s’ha d’estendre de manera molt uniforme i millor amb moviments circulars.

Si et fiques la crema a cada zona del cos per separat, aplica a cada part un equivalent a una moneda de 2 € (en cas que sigui una emulsió) si fas servir esprai, fes entre 8 i 10 polvoritzacions a cada part.

Recorda que les orelles, la nuca, el contorn de la cara i els peus també necessiten protecció!

Aquest estiu gaudeix d’una exposició al sol segura!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.