Cuidar la teva pell quan pateixes càncer de mama

Benvinguts de nou al nostre blog!

Aprofitant que hem deixat enrere el mes d’octubre i tota la importància que té aquest mes en la salut de la dona (sobretot pel dia mundial del càncer de mama) volem compartir amb tots vosaltres alguns consells per cuidar la pell després d’haver superat el càncer de mama.

Gràcies a la detecció precoç del càncer de mama i a uns millors resultats dels tractaments, cada vegada més dones aconsegueixen superar-ho. Realitzar un bon diagnòstic precoç és fonamental per combatre-ho, ja que s’ha vist que “la taxa de supervivència augmenta en un 90% quan es detecta en els estadis inicials”.

La importància de la detecció precoç

La detecció precoç consisteix a detectar a través d’autoexploracions i mamografies qualsevol tipus d’anomalia a les mames. Realitzar-se exploracions a una mateixa és una pràctica essencial i molt necessària. D’altra banda cal recalcar la importància de realitzar periòdicament les mamografies, ja que permeten detectar tumors que són més petits i poden passar desapercebuts a les autoexploracions.

És important recordar que en dónes majors de 50 anys es recomana realitzar mamografies de forma anual

El tractament oncològic pot originar complicacions a la pell que poden dificultar el seu benestar, que acostuma a afectar a l’autoestima i, conseqüentment, en com la pacient afronti el seu tractament. Per aquest mateix motiu és essencial realitzar una bona cura específica de la pell i mucoses.

Hidratació de la pell sotmesa a radioteràpia

Si tu o algú proper pateix càncer de mama i està rebent radioteràpia, possiblement ja sabràs que una de les complicacions més freqüents és la radiodermitis, una alteració de la pell produïda per les radiacions de la radioteràpia (dermatitis per radiació).

En aquesta situació, la pell sol estar enrogida, presentar descamació, picor, i fins i tot en alguns casos pot haver-hi infecció. Per prevenir-la, s’ha d’evitar l’exposició solar i els canvis de temperatura. Durant el tractament es recomana dutxar-se amb aigua tèbia, utilitzar sabons suaus i hidratar la pell amb productes específics de manera contínua.

Cremes per a radioteràpia

Els estudis i l’evidència clínica demostren com, si s’utilitza abans, durant i després de la radioteràpia, ajuda a millorar la incomoditat de la pell irradiada proporcionant una major tolerància al tractament, facilitant el compliment i evitant la interrupció de les sessions de radioteràpia.

Si s’aplica durant la radioteràpia és important no aplicar el producte durant les 2 hores prèvies a la sessió

Un dels efectes secundaris que poden aparèixer durant el tractament del càncer, i especialment com a conseqüència de la quimioteràpia és la sequedat vaginal. Aquest efecte advers pot provocar pèrdua del desig sexual, dificultat per aconseguir el clímax o disparèunia (dolor durant la penetració).

Ja has provat aquests productes? Vine a la farmàcia i t’aconsellarem quins són els millors productes per al teu estil de vida. Ànims!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.