Tenir cura dels llavis secs: actius naturals i vegetals per protegir-los

La pell dels llavis és 5 vegades més fina que la pell de la resta de la cara, per això és fonamental cuidar-la amb especial atenció. En aquest post pretenem donar algunes claus per aconseguir mantenir els llavis hidratats i protegits.

L’arma letal contra la sequedat dels llavis són, sense cap dubte, els protectors i les cremes de cacau. Es tracta de productes que es poden trobar a la farmàcia en diversos formats, tots ells igual de funcionals: barres, bàlsams, tipus gloss, amb protecció solar, etc. És important no esperar fins que els llavis estiguin secs i fer servir aquestes proteccions amb la major regularitat possible.

La millor crema de llavis és aquella que combina substàncies greixoses (karité, oli d’oliva), agents oclusius (cera d’abelles, àcid hialurònic) i agents curatius (vitamina E).

 

Actius vegetals i naturals per protegir els llavis

Karité

És una substància vegetal que s’obté de les ametlles de les nous de karité i és alhora comestible i utilitzada en molts cosmètics. La mantega de karité és hidratant per a la pell i és molt rica en diferents àcids greixosos. Aplicar-la als llavis ajuda a protegir-ne la pell i a afavorir-ne la hidratació.

Oli d’argan

L’oli d’argan s’aplica per suavitzar i protegir la pell, també per nodrir el cabell, A més, conté un 1% de vitamina E, antioxidant i cicatritzant, per a una acció hidratant i d’antienvelliment completa.

Civada

La civada s’ha utilitzat des de l’antiguitat per protegir i embellir la pell, té unes propietats calmants i hidratants molt interessants per a la protecció dels llavis.

Mel

La mel té grans propietats suavitzants: aplicar-la amb la punta dels dits i deixar-la actuar uns minuts és una excel·lent manera d’aconseguir uns llavis hidratats.

 

Com tenir uns llavis sans i evitar la sequedat?

– Mantenir una dieta sana i equilibrada

– Hidratar-se bevent aigua regularment durant el dia

– Consumir aliments rics en vitamina A (pastanagues, tomàquets, verdures) i en vitamina B (cereals integrals, fruits secs, etc.)

– Desmaquillar els llavis abans de dormir

– Limitar l’exposició als raigs UVA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.