​​Símptomes i consells per combatre l’al·lèrgia primaveral

S’apropa la primavera, una de les estacions més boniques i esperades de l’any! Després del fred hivern, els arbres i les flors floreixen i ho tenyeixen tot de colors, la temperatura augmenta i els dies s’allarguen més del que és normal.

Però no tot és positiu… També apareixen les al·lèrgies, un inconvenient que afecta gran part de la població.  Prop del 30% dels habitants del planeta Terra pateixen al·lèrgia. Entre les més comunes l’al·lèrgia al pol·len i als àcars.

Les al·lèrgies primaverals poden convertir aquesta meravellosa estació en un autèntic malson en què predominen símptomes com els ulls plorosos, secreció nasal o la picor de gola.

Què és l’al·lèrgia?

L’al·lèrgia es defineix com una reacció anormal de l’organisme que respon de manera exagerada quan entra en contacte amb una substància procedent de l’exterior, a la qual normalment els altres individus no reaccionen. Aquestes substàncies es diuen al·lèrgens.

Principals símptomes de l’al·lèrgia primaveral?

Els símptomes associats a les al·lèrgies primaverals són molt variats, ja que afecten diferents parts del nostre cos i sovint poden confondre amb un constipat. L’al·lèrgia a diferencia del refredat és de duració més llarga, d’aproximadament unes 6 setmanes i l’inici es de manera brusca.

Els símptomes característics de l’al·lèrgia són aquests:

·  Esternuts

·  Secreció nasal

·  Tos seca (ocasionalment)

·  Picor d’ulls

·  Mal de gola (ocasionalment)

Consells per combatre o alleujar l’al·lèrgia:

·  Mantenir tancades les finestres i portes de casa per a evitar que entri el pol·len.

·  No sortir al carrer en les hores de major concentració de pol·len (a l’alba/capvespre).

·  Si viatges amb cotxe, deixar les finestres pujades.

·  Estendre la roba dins de casa perquè no s’acumuli el pol·len en ella.

·  Utilitzar ulleres de sol i mascareta que et cobreixi nas i boca si has de romandre llargs períodes de temps en l’exterior.

·  Molta hidratació.

·  Realitzar exercici.

·  Cuidar la teva alimentació.

Si creus que necessites ajuda amb l’al·lèrgia, no dubtis a visitar la nostra farmàcia, t’aconsellarem i et guiarem en tot moment perquè puguis gaudir d’aquesta estació de l’any tan bonica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.