Realitza un ús responsable dels medicaments

La nostra principal preocupació quan ens trobem malament és trobar el motiu pel qual ens sentim així i, sobretot, trobar una solució. Tot i això, la majoria de vegades quan ens recepten o ens donen el medicament que necessitem, ens oblidem de saber res més i ens limitem a prendre el medicament.

És molt important fer un ús responsable dels medicaments, i és per això que des de la Farmàcia Roca Vers us expliquem les 5 preguntes bàsiques que has de saber sobre el teu tractament:

  1. Has de conèixer i comprendre per a què és. No és que hagis de comprendre científicament i amb paraules molt complicades el procés, simplement has de saber com actuarà el medicament que estàs prenent per les teves dolences i símptomes. Així comprendràs qualsevol reacció que tingui el teu cos amb el medicament i entendràs perquè t’ajudarà a millorar.
  2. Quan l’has de prendre. És bàsic saber en quines situacions l’has de prendre i també en quines no està indicat el seu ús. Podem trobar molts motius en aquest apartat i són molt variats: poden estar contraindicats si has de conduir, si estàs embarassada, si estàs prenent altres medicacions o si tens problemes cardiovasculars, per exemple.
  3. Quina quantitat n’has de prendre. És igual de perjudicial prendre una quantitat inferior que excedir-te en la quantitat. Dependrà de les teves condicions físiques, com per exemple el teu pes, però també dels grams o mil·ligrams del comprimit en qüestió i dels dies de duració que tingui el teu tractament.
  4. Com utilitzar-lo. Els medicaments els podem trobar en diferents formes d’ús i cadascuna d’elles té les seves característiques i particularitats, i també pot ser que tingui una eficàcia o una altra segons què busquem i el tipus d’aplicació.
  5. Quant de temps utilitzar-lo. És molt important respectar el temps de duració del nostre tractament. A l’igual que amb la quantitat, prendre’n durant un temps inferior o durant massa temps pot aconseguir els efectes contraris que estàvem buscant o, fins i tot, pot comportar més complicacions per a la nostra salut.

Si et trobes sota algun tractament mèdic i no saps contestar alguna de les preguntes que t’hem proposat a continuació, t’animem que visitis la teva farmàcia de confiança i els hi preguntis sobre totes aquelles qüestions en les quals tinguis dubtes.

Recorda que les farmàcies ens agradarà ajudar-vos a comprendre millor el que passa pel vostre organisme i sobretot, a comprendre millor els medicaments que us preneu i com realitzar-ne entre tots un ús responsable i eficaç. No dubtis en apropar-te a la nostra farmàcia per qualsevol dubte! Ja saps que estarem encantats d’atendre’t.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.