Quina és la diferència entre els protectors solars químics i minerals?
Encara que l’exposició al sol la veiem com una manera d’embellir amb el bronzejat, els seus efectes sobre la pell són molt perjudicials, ja que es creen danys a l’ADN de les cèl·lules cutànies.
Així doncs, es recomana exposar-nos al sol de forma conscient i utilitzar productes de protecció solar que protegeixin la nostra pell. El nivell de protecció d’un producte solar es defineix pel FPS (factor de protecció solar), el factor de protecció solar (FPS) pel que fa als UV-B (que provoquen cremades solars), però també pel seu poder de protecció amb respecte als UV-A (que són més responsables de l’envelliment de la pell, les arrugues, les taques…)
Com funciona un producte de protecció solar?
Cuidar-nos la pell de l’exposició solar és una part essencial de la rutina de l’estiu. Protegeix dels raigs UVA i preveu l’envelliment de la pell. Els filtres solars també protegeixen contra els raigs UVB, que cremen la pell i provoquen cremades solars de diversa gravetat. El que també és important saber és que els filtres químics anomenats orgànics i els protectors solars minerals anomenats físics no tenen els mateixos beneficis.
Els requisits mínims d’un protector solar:
– Els experts aconsellen utilitzar un protector amb factor de protecció solar (FPS) de 30 com a mínim.
– Ha de protegir contra els raigs UV-A i UV-B
La protecció contra els raigs UVA s’ha d’avaluar de manera independent, i la protecció ha de ser almenys un terç de l’FPS indicat.
Quins tipus de filtres solars existeixen?
Els filtres solars químics
Les substàncies d’aquests protectors solars penetren a la pell amb rapidesa i facilitat. La majoria de vegades són textures agradables i fluides que no deixen marques blanques a la pell i no s’enganxen. Pots posar-te la roba just després d’aplicar-te-la sense cap problema.
Cal tenir en compte: els protectors solars químics desenvolupen el poder de protecció a partir dels 20 i 30 minuts després de la seva aplicació.
És important saber que poden ser irritants per a la pell i els ulls. En el cas de les pells sensibles i reactives, s’aconsella testar el producte en una part del cos per analitzar les primeres reaccions i no desenvolupar posteriorment al·lèrgies o irritacions solars.
Cal tenir en compte que els protectors solars químics poden tenir un impacte negatiu a l’ecologia i als ecosistemes. Per exemple, quan ens banyem al mar, la crema s’evapora a l’aigua i pot matar les microalgues.
Protectors solars minerals
La seva eficàcia és excel·lent. Els seus filtres solars protegeixen la pell des de la seva aplicació per formar una barrera protectora contra els raigs UV.
Algunes persones no els trien perquè el protector solar mineral és més gruixut i més delicat d’estendre. Per evitar les marques blanques, es recomana estendre el producte per zones, fent massatges amb moviments circulars per afavorir-ne l’absorció.
L’avantatge d’aquests protectors solars minerals és que són hipoal·lergògens. Per tant, són adequats per a tota mena de pells, fins i tot les més sensibles.
És bo saber-ho: són més respectuosos amb el medi ambient que els protectors solars químics.
Ara ja tens més informació per triar el teu protector solar ideal. Però, si encara tens algun dubte, vine a la farmàcia i consulta’ns! T’ajudarem a escollir el millor per a tu.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!