Els olis essencials els nostres aliats

En aquesta època de l’any són molts els virus i bacteris que pretenen castigar al nostre organisme.

Per prevenir els molests símptomes de la grip, gola irritada o l’herpes labial en els olis essencials podem trobar uns excel·lents aliats que combaten la proliferació dels virus i gèrmens i ajuden a reforçar les nostres defenses.

Els olis essencials contenen actius molt potents, per la qual cosa no han d’utilitzar-se durant llargs períodes.

Gola irritada

Inflamació i dificultats per empassar són dos dels símptomes que acompanyen a la irritació de gola, unes molèsties que podem alleugerar amb la combinació d’una cullerada de mel barrejada amb una gota d’oli essencial de farigola amb linalol. Es recomana prendre aquesta barreja  entre 4 i 6 vegades al dia per alleugerar els símptomes.

Herpes labial

L’herpes labial és un virus que pot activar-se en moments d’estrès, ansietat o cansament. L’arbre de te és un dels olis essencials que ens pot ajudar a prevenir-ho des de l’aparició de les primeres coïssors o picors. Aplicar una gota d’oli essencial d’arbre de te sobre l’erupció (4 vegades al dia). La prevenció és important, convé aplicar una gota al dia en el lloc on l’herpes apareix.

Constipat

Esternuts, mal de coll, mucositats… com evitar els molests símptomes del refredat? Amb oli essencial de ravintsara, un arbust de la família del llorer. Barrejar una gota amb una cullerada de mel i prendre 4 vegades al dia.

Si es barreja tres gotes de l’oli essencial de menta piperita i una gota d’eucaliptus en aigua calenta i inhalar durant deu minuts almenys tres vegades al dia també ajuda a descongestionar el nas.

Grip

La grip la qual pot portar amb si des de febre a fatiga o malestar general. En aquest cas, la barreja de tres olis essencials (pi silvestre, eucaliptus radiata i rizoma de gingebre) protegirà les nostres mucoses. En la mateixa proporció es dilueixen en aigua calenta (10 gotes per inhalació com a màxim) i s’inhalen entre 3-4 vegades al dia. També ajuda posar una gota d’oli essencial de ravintsara en el clatell, una altra en les nines i una altra en la planta dels peus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.