Corregir la postura corporal

Els problemes posturals són la plaga del segle XXI en el qual els treballs sedentaris i d’oficina estan a l’ordre del dia.
Les conseqüències són, principalment, dolors crònics a l’esquena i a les articulacions la postura corporal incideix no només en la imatge que projectem sinó també en la nostra salut.
Problemes com el dolor d’esquena i en les cervicals, lumbago, escoliosi i lordosi poden afectar la nostra qualitat de vida de forma significativa. A més, és possible que se’n derivin complicacions com la mala circulació en les extremitats i el seu adormiment, inflor en els peus, etc.
Què hem de fer per evitar que ens passin factura a llarg termini?

Per començar, evitar una vida sedentària intentant realitzar algun tipus d’esport. Les espatlles, els glutis i els abdominals són les àrees del cos que exercitem menys quan treballem, per la qual cosa és molt important reforçar-les fent activitats específiques; anar amb bicicleta, pujar i baixar escales o la natació són bones opcions.
L’obesitat i el sobrepès també es converteixen fàcilment en un problema de postura. Per tant, és important portar una dieta sana i equilibrada.
Finalment, hem de treballar tant l’enfortiment com la relaxació, estirament i percepció muscular.

Practicar Pilates o ioga ens pot ajudar a adquirir millors postures en el nostre dia a dia.