Com tenir cura de la pell i el cabell a l’estiu

Benvingudes de nou,

Ja som a l’estiu i cal començar amb els nostres millors propòsits per cuidar i mantenir la nostra pell i el nostre cabell de 10 durant els pròxims mesos. No obstant això, la nostra voluntat no sempre és suficient per aconseguir-ho: el sol, la piscina, la platja… deshidraten la nostra pell i el nostre cabell molt ràpidament.

Per això, des de Farmàcia Roca Vers us deixem aquest post amb consells ben útils per assegurar una bona salut capil·lar i cutània.

La pell

Com podem saber en quin estat es troba la nostra pell?

La primera pista més evident és l’aparició d’esquerdes i taques: són efectes visibles que ens indiquen de manera molt ràpida que la nostra pell necessita immediatament atenció i, segurament, un tractament per evitar possibles malalties.

Nodrir sempre la teva pell. La forma més eficaç d’eliminar totes les impureses es realitzant una dutxa d’aigua tèbia o freda, afegint un gel de dutxa que estigui compost per olis rics en Omega 3, ja que ajuden a combatre la inflamació.

Mai oblideu d’hidratar la pell. És essencial en el nostre dia a dia, i sobretot després de la dutxa. Si trieu una crema corporal que aporti agents calmants i nutritius, calmareu les sensacions de picor típiques de l’estiu.

Presteu especial atenció a la pell de la cara. Abans d’aplicar qualsevol sèrum o crema, neteja’t bé la cara per eliminar impureses, incrementant així l’absorció del producte que t’aplicaràs a continuació.

Una bona alimentació és essencial. L’alimentació juga un paper essencial per aconseguir que tinguis una pell saludable, i per això s’ha de mantenir una dieta rica en fruites i verdures com pastanagues, carabassa, mango, tomàquet, alguns fruits secs i arròs integral.

Ara que ja sabem com cuidar la nostra pell després d’un estiu intens, hem de pensar que el nostre cabell també es veu greument afectat pel sol, el clor i l’aigua salada.

El cabell

Us deixem a continuació uns consells que podreu seguir tot l’any per mantenir el vostre cabell sempre de 10:

— Utilitzar xampú natural. La majoria de xampús convencionals porten silicones i sulfats que són els principals causants del pobre aspecte del nostre cabell. Utilitzant xampús naturals, el canvi serà espectacular.

— Vigilar amb l’aigua calenta. Quan us dutxeu, procureu rentar el cabell amb aigua tèbia i no abusar de l’aigua calenta, ja que danya la nostra cabellera perquè obre massa la cutícula. A més és recomanable que deixeu caure aigua freda damunt del vostre cap durant uns trenta segons com a mínim, ja que el fred farà que la cutícula es tanqui bé i us quedi un cabell més brillant.

— Tenir cura de l’assecador. Quan s’eixugui el cabell, s’ha d’anar amb compte i sempre fer-ho amb l’assecador a uns 15-30 centímetres de distància i evitar que la temperatura sigui molt elevada.

— Cuideu-lo per dins. Els cabells també es veuen afectats per la nostra alimentació, així que si voleu que estiguin sans heu de seguir una dieta amb llegums, cereals i vegetals com la carabassa, la col o la pastanaga.

Esperem que seguiu els nostres consells, per qualsevol dubte, us esperem a la nostra farmàcia.

Gràcies i fins al proper article.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.