Com actuar davant una picada de medusa

 

Com va tot amics,

Temps de vacances, caps de setmana de platja i també de les picades de les meduses. El post d’avui serà sobre les meduses i com actuar davant una situació d’una picada.

Les meduses van cap a la riba de les platges perquè augmenta la temperatura de l’aigua i interpreten que és el moment de reproduir-se.

Els seus tentacles estan dissenyats per alliberar verí davant el mínim contacte, amb aquests tentacles aconsegueixen alimentar-se i espantar els seus depredadors.

No ataquen a les persones però en notar contacte el seu instint és l’atac. La sensació d’un atac de medusa és de cremor immediatament acompanyada d’inflamació i envermelliment de la zona.

Com hem d’actuar:

Primer de tot evitar gratar-se la zona afectada per què es pot activar les cèl·lules tòxiques de la medusa.

El millor és esbandir-la amb aigua de mar, mai aigua dolça perquè triplica els seus símptomes de dolor i irritació. Podeu ficar pomades o crema solar que afavoreix la desinflamació.

Si el vostre fill és la persona implicada, busqueu el centre de la Creu Roja més pròxim on us puguin atendre perquè en tenir menys pes el verí el pot afectar amb més intensitat. Teniu en compte que poden haver-hi persones que tinguin al·lèrgia al seu verí.

Passeu un bon estiu i fins al proper post.