Cistitis a l’estiu

Hola a totes,

En el post d’avui us parlarem de la infecció mes freqüent en aquesta època de l’any, de la seva prevenció i quines mesures adaptar per evitar-la.

La cistitis és una infecció molt freqüent a l’estiu, especialment entre les dones, que es caracteritza per una necessitat freqüent d’orinar i una sensació de coïssor en fer-ho. En general, la humitat dels vestits de bany després del bany i el contacte amb l’aigua freda són suficients per afavorir aquest tipus d’infecció.

No obstant això, també cal assenyalar a les relacions sexuals com un factor causal important, ja un dels bacteris que la causen, l’Escherichia coli (80% dels casos), es troba habitualment en la femta i, per tant, se sol trobar a la zona perianal i durant la pràctica del sexe es pot produir un arrossega del bacteri cap a la vagina i la uretra. Per la mateixa raó, el restrenyiment també pot afavorir la cistitis.

Prevenció de la cistitis

Com adoptar mesures que ajudin a evitar la cistitis:

  • No passar molta estona amb el banyador moll.
  • Beure molta aigua al llarg del dia.
  • Rentar-se bé la zona perianal després d’anar al bany (la parella també).
  • Orinar després de mantenir relacions sexuals, amb la finalitat d’eliminar possibles bacteris que hagin pogut passar a la uretra.
  • Mantenir una alimentació saludable. Cal rentar molt bé les verdures que es mengen en cru i s’utilitzen per a amanides. El nabiu vermell és un aliment ideal per aconseguir evitar la cistitis, ja que conté una substància que té una acció bactericida específica sobre l’Escherichia coli en l’intestí, evitant que aquesta arribi fins a la bufeta.
  • Regular la temperatura de l’aire condicionat perquè no sigui excessivament fred.

Seguiu els nostres consells i de ben segur que passareu un bon estiu sense infeccions.

Gràcies per llegir-nos,

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.