7 trucs per menjar menys sucre sense fer dieta

Consumir molt de sucre és perjudicial per a la salut. De fet, el consum excessiu de sucre afavoreix l’augment de pes i moltes malalties com la diabetis, l’obesitat i els trastorns relacionats amb la tiroide. Llavors, què podem fer per menjar menys sucre diàriament, sense seguir una dieta estrictament sense sucre? Quins avantatges té menjar menys sucre per la salut? Segueix els consells que et deixem a continuació i veuràs el canvi: 

 

  • Eviteu les begudes ensucrades

 

Refrescos, batuts, begudes amb xocolata, còctels, sucs, cafès o tes aromatitzats… No us deixeu enganyar per la publicitat, totes aquestes begudes contenen molt de sucre! La veritat és que són una de les fonts de sucre més important en el nostre dia a dia. La millor manera de mantenir-se hidratat és beure molta aigua. També podeu optar per te, tisanes o infusions.

 

  • Atenció especial amb els esmorzars i els berenars

 

Durant aquests dos àpats tenim uns hàbits establerts que no son gens saludables: croissants, cafès amb llet i sucre, begudes amb xocolata pels nens, cereals, magdalenes, galetes, melmelades, sucs, etc. Cal fer un pensament i adquirir nous hàbits d’esmorzar i berenar i substituir els dolços per fruita i cereals, com la civada, que no continguin sucres. 

 

  • Llegiu les etiquetes nutricionals

 

És molt recomanable llegir a consciència les etiquetes nutricionals dels productes que comprem per saber quins ingredients contenen sucres ocults i quins no. El sucre es pot trobar amb diferents noms (maltosa, dextrosa, fructosa, galactosa, extracte de malt, midó modificat, dextrà, diastasa, etc.). També cal parar atenció a la posició d’aquests ingredients a la llista. Si apareixen al principi de la llista, la seva quantitat al producte és major.

 

  • Canvieu els hàbits

 

Per limitar el consum diari de sucre, és recomanable canviar els hàbits. Proveu de treure productes ensucrats del vostre armari i eviteu comprar productes industrials dolços i feu-los a casa. També opteu per cereals integrals en el pa, la pasta i l’arròs.

 

  • Xocolata sí, però negra

 

Si ets un fanàtic de la xocolata, aprofita per fer-te un expert de la xocolata negra, com més negra, menys sucre. Cada cop hi ha més opcions perquè no sigui avorrit. 

 

  • Organitzeu-vos, cuinar a casa pot ser molt senzill

 

Preparar els vostres propis àpats us permetrà menjar més sa i menys sucre. També us permet tenir més control sobre el què ingeriu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.