​​7 propòsits per començar el 2023 de la millor manera!

Un nou any arriba a la seva fi i és moment de fer la llista de propòsits per al nou que comença!  És important que a part de centrar-te en l’alimentació i l’esport, també incloguis hàbits que et facin sentir bé sense que siguin perjudicials per a la salut.

Si no saps per on començar amb els teus propòsits, nosaltres et deixem alguns exemples que segur que et serveixen.

I recorda que posar-se objectius realistes i organitzar-se bé són alguns dels consells per aconseguir el canvi d’hàbits que molts es proposen a principis d’any.

Pren nota!

1.    Deixa de fumar. Si un dels hàbits és deixar de fumar, és bo que s’afronti aquest procés sent conscient de les dificultats que implica, però amb ganes i convenciment de què és possible aconseguir-ho. El consum de tabac contribueix al desenvolupament de malalties cardiovasculars, càncer de pulmó i altres conseqüències greus per a la salut.

2.    Dormir millor i descansar correctament. Per descansar correctament es recomana dormir entre 7-8 hores diàries, d’aquesta manera l’organisme es recupera de l’activitat diària i els teixits es regeneren. Per gaudir d’una bona rutina de son és important no menjar massa, apagar els dispositius electrònics almenys 30 minuts abans d’anar a dormir i intentar seguir el mateix horari de son cada dia.  

3.   Activitat física. El sedentarisme i la falta d’exercici provoquen aproximadament 5,3 milions de morts a l’any. És important estar actiu durant el dia, ja que l’activitat física aporta molts beneficis a l’organisme. Aquest 2023 creat una rutina d’exercicis adaptada a les teves necessitats. 

4.   Cuida la teva salut mental. Vivim en una era on per desgràcia l’ansietat i l’estrès són grans protagonistes, per això és important no deixar que aquestes afeccions mentals dominin el teu dia a dia. Organitza millor el teu temps i prioritza tasques, així el teu estrès es reduirà. I si creus que necessites ajuda, no dubtis a demanar-la i acudeix a un professional.

5.   Porta una alimentació equilibrada i sana. Deixa enrere els ultraprocessats i centrat a menjar fruita i verdura cada dia. És important seguir una alimentació adequada tinguis l’edat que tinguis, especialment si pateixes alguna malaltia que faci que n’hagis de tenir una cura especial.

6.    Revisa la teva salut periòdicament. Almenys una vegada l’any fes-te una revisió mèdica general, ja que la prevenció i el diagnòstic precoç poden evitar el desenvolupament d’una malaltia.

7.   Cuida’t i estima’t. Pensa amb tu mateix/a i busca temps per fer activitats que t’agradin i t’ajudin a desconnectar. Deixar l’estrès de banda i recarregar piles amb activitats que treballin el cos i la ment conjuntament t’ajudarà a mantenir una bona salut.

Estàs preparat per complir tots els teus propòsits d’any nou? Tot està en creure en un mateix/a i anar a pels objectius que es volen complir!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.