5 consells per combatre la congestió nasal! 

Sovint, el nas se’ns tapa o es congestiona a causa d’una inflor provocada per la inflamació dels vasos sanguinis. Això fa que les fosses nasals s’obstrueixin i que, per tant, ens costi molt més respirar, ja que el flux d’aire té dificultat per circular-hi.  

Per aquest motiu, en aquest post us donarem 5 consells per prevenir i tractar aquesta congestió tan molesta.  

Per què es congestiona el meu nas? 

Normalment, el nostre nas s’acostuma a taponar a causa d’alguns virus, bacteris o al·lèrgens que apareixen per diversos factors: 

 • Al·lèrgia. 
 • Faringitis. 
 • Pòlips nasals. 
 • Infecció sinusal. 
 • Rinitis vasomotora. 
 • Refredat comú o grip.  
 • Un ús excessiu d’aerosols o gotes nasals. 

Però i com podem eliminar aquesta congestió? 

Agafa paper i boli i apunta aquests 5 remeis per combatre la congestió nasal i les molèsties que comporta. 

 1. Inhala vapor fred. L’humidificador és una bona eina per obrir les vies aèries i reduir la inflor dels teixits nasals. Afegeix unes gotes d’essència d’eucaliptus al teu humidificador per potenciar la descongestió i destapar el nas. 
 2. Neteja el teu nas amb aigua tèbia i sal. La barreja d’aigua amb sal t’ajudarà a expulsar l’excés de mocs i et destaparà el nas. A més la sal eliminarà els bacteris.  
 3. Dutxat amb aigua calenta. Igual que l’humidificador, el vapor produït per la temperatura de l’aigua dilueix la mucositat i en facilita l’expulsió.  
 4. Pren vitamina C. La vitamina C enforteix i estimula el sistema immune, evitant que el nostre cos agafi refredats o grips. Però a més a més, el consum d’aliments rics en aquesta vitamina ajuden a prevenir el tamponament nasal. 
 5. Beu 2 litres d’aigua al dia. En aquest cas, beure molta aigua ens ajudarà a eliminar els mocs, fent més líquides les nostres secrecions nasals. 

Si tot i amb aquests consells que et donem segueixes amb molèsties, vine a la farmàcia i consulta-ho amb nosaltres, t’ajudarem a resoldre els problemes. De tota manera, si la teva congestió persisteix més de dues setmanes, és important que ho consultis amb un metge perquè et recomani un tractament més adequat. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.