Melasma, hiperpigmentacions, lentígens solars, taques… Com desfer-se de les taques fosques i prevenir-ne l’aparició fins i tot quan es té la pell sensible?

La majoria de les persones, en major o menor mesura, pateix o ha patit taques a la pell, sobretot les dones. La cara és una zona molt exposada a factors externs que poden danyar la pell i, a més, és la zona més visible del cos, de manera que moltes persones amb taques facials busquen solucions que les ajudin a eliminar-les per complet. Per fer-ho, és fonamental conèixer el tipus de taca i el tractament més adequat que convé en cada cas.

Les taques pigmentades són el resultat de la diferent distribució de la melanina i les cèl·lules que la produeixen, els melanòcits. La melanina és el pigment que ens permet protegir-nos dels raigs solars, per tant, en exposar-nos al sol, els melanòcits segreguen més melanina.

De tipus de taques n’hi ha moltes. Les més comunes són les pigues, que poden ser de naixement o que poden anar apareixent amb el pas el temps. La majoria d’elles no presenten cap problema, però és recomanable vigilar-les de prop per si canvien de forma o de color, ja que aquest símptoma pot significar que s’està produint una malignització.

Un altre tipus de taques pigmentades són els lentígens solars, que apareixen en les zones on hi ha hagut una sobreexposició solar, com la cara, l’escot i les mans. Els lentígens es diferencien d’altres tipus de taques perquè poden créixer i presentar un aspecte rugós.

Finalment, cal esmentar el melasma, que és un augment de la pigmentació a la cara a causa de causes hormonals i que s’enfosqueix especialment a l’estiu amb l’exposició solar.

Moltes persones creuen que per tenir un to de pell fosc no tindran taques a la pell, però cal tenir present que poden aparèixer en qualsevol tipus de pell. Sí que és cert que hi ha pells més predisposades a patir-ne com les pells blanques, ja que tenen més possibilitats que la radiació ultraviolada les afecti. De la mateixa manera, les persones que han abusat del sol durant tota la seva vida i les que tenen problemes de circulació també pot ser que es vegin afectades per taques a la pell en algun moment de la seva vida si no presten especial atenció a la cura i el tractament de la pell.

Quin és el millor tractament per eliminar-les?

Sens dubte: Pigmentbio de BIODERMA! Pigmentbio és una gamma específica per a la cura de la pell hiperpigmentada tant per la cara com per al cos que proposa un programa completa de productes per ajudar a aclarir, controlar l’excés de pigmentació de la pell i eliminar taques facials, des de la higiene fins a la cura. En aquesta gamma hi trobaràs: netejadors, aclaridors, correctors pigmentaris intensius, cures d’aclariment de la pell de dia i de nit… Ja és aquí la teva rutina de cures definitiva!

Si tens taques a la pell, n’has tingut o ets propens a tenir-ne, elimina-les de forma ràpida i eficaç amb un bon tractament. A la farmàcia triarem el millor producte per a tu! I recorda: la millor manera de prevenir-les és utilitzant un bon fotoprotector solar i estenent-lo com toca! 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.