Ibuprofen i Covid 19: tot el que has de saber

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) adverteix que no existeix cap dada que permeti afirmar un agreujament de la infecció per Covid-19 amb l’ibuprofèn o altres antiinflamatoris no esteroïdals. “No hi ha raons perquè els pacients que estiguin en tractament crònic amb aquests medicaments els interrompin”, assenyala l’agència en un comunicat. L’Aemps ha respòs així a les declaracions del ministre de Salut francès que havia desaconsellat l’ús d’ibuprofens enfront del virus.

La possible relació entre l’exacerbació d’infeccions amb ibuprofèn o ketoprofèn és un senyal que està en avaluació per a tota la Unió Europea en el Comitè d’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància a sol·licitud que l’agència de medicaments francesa (ASNM).

L’AEMPS ha informat també que aquesta anàlisi finalitzarà previsiblement el maig de 2020 però, amb la informació disponible és complex determinar si aquesta associació existeix. L’ibuprofèn s’utilitza per al tractament dels símptomes inicials de les infeccions i, per tant, la relació causa-efecte no és fàcil d’establir.

Les fitxes tècniques dels medicaments que contenen ibuprofèn ja indiquen que aquest medicament pot emmascarar els símptomes de les infeccions. Aquest fet podria retardar el seu diagnòstic i ser la causa que es diagnostiquin en estadis més florits, encara que això es refereix a les infeccions en general, no específicament a la infecció per Covid-19.

Des de la farmàcia us recomanem l’ús de paracetamol per al tractament simptomàtic de la febre com a primera alternativa. No obstant això, tampoc hi ha cap evidència que contraindiqui l’ús d’ibuprofèn en el tractament de símptomes menors. En tots dos casos, els medicaments han de ser utilitzats sobre la base de la fitxa tècnica i a la menor dosi capaç de controlar els símptomes. Recorda, però, que la dosi màxima de paracetamol al dia per adults és de 4 grams.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.