El descans és fonamental

 Vivim en un món on el ritme de la nostra vida cada vegada és més frenètic, on cada vegada tenim més responsabilitats i, malauradament, més mal de caps. Per aquest motiu és important trobar moments per cuidar-nos, per desconnectar i per dedicar-nos temps a nosaltres mateixos.

Moltes vegades quan parlem sobre això pensem en meditar, en fer ioga o permetre’ns una tarda sense responsabilitats fent el que més ens agrada. Però  el fet de cuidar-nos comença molt abans de fer tot això i en accions ben senzilles que realitzem cada dia com, per exemple, dormir les hores necessàries i amb una bona qualitat.

L’insomni és més comú del que pensem

 

L’insomni afecta a un 35% dels espanyols de manera transitòria i entre un 10% i un 15% de manera crònica. A més, el consum de somnífers per fer front a aquesta problemàtica ha augmentat gairebé en un 50%.

Hi ha molts factors externs que poden estar afectant a la qualitat del nostre descans. També és molt freqüent que el fet que no dormir les suficient hores o no suficientment bé ens afecta en el nostre dia a dia; i aquest és un peix que es mossega la cua i hem d’aturar el més aviat possible.

El cicle del descans

 El cicle està regulat pel nostre rellotge biològic, que el podem definir com un centre neuronal ubicat a l’hipotàlem. La seva funció és donar ordres a la resta d’organismes del cervell per iniciar, mantenir i finalitzar el son. És aquest l’encarregat de marcar les franges horàries en les que hi ha major o menos probabilitat per quedar-nos adormits.

És molt important prendre consciència dels cicles del nostre cos i intentar mantenir -los nem sincronitzats, ja que del contrari podem tenir problemes com l’insomni. Recorda també que, si no t’és fàcil controlar-los, pots preguntar-nos a la farmàcia i t’aconsellarem més opcions per ajudar-te a recuperar la qualitat del son.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.