Diferències entre refredat o rinitis al·lèrgica

Hem de saber diferenciar entre un refredat comú i una rinitis al·lèrgica, encara que tinguin símptomes similars per saber quin tractament dur a terme i evitar complicacions.

Els refredats són produïts per virus mentre que les al·lèrgies són una resposta anormal del sistema immunològic davant l’exposició a un al·lergogen (pol·len, àcars, caspa, pèl o secrecions d’animals, etc.).

Els símptomes que tenen en comú són mocs, els esternuts, la congestió nasal, picor del nas i els ulls. Un dels símptomes que ens ajuden a distingir un refredat d’una rinitis és la picor de nas. En el refredat és lleu o inexistent, però en la rinitis al·lèrgica és intens i molt molest.

El refredat vaig poder causar febre amb mucositat espessa i la rinitis al·lèrgica no.

En la rinitis els símptomes es manifesten intermitentment durant el dia i pot durar mesos. En el refredat poden durar entre 3 -4 dies.

La rinitis pot manifestar-se tot l’any segons l’estació, o segons l’al·lèrgia i el refredat és més fàcil que es manifesti a la tardor o hivern.

En el cas de tenir rinitis al·lèrgica intentar evitar tot contacte amb la substància de l’al·lèrgia i tractar els símptomes amb antihistamínics inhalats o per via oral que redueixen els efectes de l’al·lèrgia.

En el refredat és aconsellable fer repòs, ingerir líquids per hidratar-se i prendre analgèsics, antitèrmics, descongestionants nasals i supressors de la tos.