Desmontem mites sobre l’alimentació

Ara que tenim la vista posada a l’estiu comencem a rebre més informació de l’habitual sobre dietes, productes que ens ajudaran a baixar de pes de forma molt ràpida i també diferents afirmacions que podem dubtar, amb raó, si tenen una validesa científica.

Per això des de la Farmàcia Roca Vers hem decidit agrupar les creences que trobem més exteses i que més ens pregunteu a la farmàcia per veure què tenen de cert i compartir-les amb tots vosaltres.

Els aliments light aprimen?

L’aportació calòrica d’aquests aliments és teòricament inferior als aliments normals, però continuen contenint nivells significatius de greixos i sucres, per la qual cosa si s’abusa d’ells pensant que “no engreixen” el resultat serà igual o pitjor. Per a perdre pes és necessari consumir menys del que es gasta; per tant, prendre productes light només aconseguirà un efecte aprimador si es redueixen de l’alimentació diària els aliments globalment més calòrics, siguin o no light.

Els productes integrals tenen menys calories?

Solen contenir quantitats molt similars al producte no integral, la qual cosa realment els diferencia és que els productes integrals posseeixen una quantitat major en fibra. Un exemple, tant el pa blanc com l’integral aporten les mateixes calories. L’avantatge radica que la fibra millora el trànsit intestinal i té un poder saciant sobre l’apetit.

El pa engreixa?

El pa, com els cereals (arròs, civada, blat de moro, blat, pastes…) i els llegums (pèsols, cigrons, llenties…), és una magnífica font d’hidrats de carboni, i aquests són al seu torn la nostra principal font d’energia. Per tant és errònia el costum de començar una dieta eliminant el pa. Això sí, no hem d’abusar d’ell ni barrejar-ho en excés amb salses, embotits, etc. Els experts recomanen consumir entre 220 i 250 grams de pa al dia repartits en els diferents menjars. Fins i tot en dietes d’aprimament s’aconsella consumir fins a 100 grams al dia.

L’aigua engreixa?

L’aigua no aporta calories ni nutrients. És l’única beguda imprescindible per a l’home i el seu consum ha de ser d’almenys 1,5 litres diaris. A més, posseeix efectes saciants, ajuda a eliminar líquids i col·labora en processos metabòlics. Per tant, també és un error eliminar l’aigua dels menjars quan es vol aprimar.

 No dubtis en consultar-nos a través de les xarxes socials o venint directament a la farmàcia si tens qualsevol dubte sobre nutrició!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.