Com podem prevenir molèsties en la pell dels nens?

Ha començat l’escola i molts nens son succeptibles de desenvolupar irritacions a la pell de la cara. Et donem consells per a poder prevenir-ho el màxim possible i alleugerir les molèsties segons les diferents causes.

La dermatitis causada per la mascareta pot presentar-se tant en adults com en nens. No obstant això, en els més petits es dóna la situació que la seva pell encara no té una barrera suficientment desenvolupada com per repel·lir certs factors nocius i és molt més fràgil.

A aquesta situació se li sumen altres factors que tenen com a detonant irritacions que, a banda d’ocasionar molèsties, poden desembocar en problemes més seriosos.

Per això cal tenir en compte aquestes indicacions:

  1. Evita els tèxtils sintètics. Opta per màscares que siguin de fibres naturals com el cotó i, preferiblement blanc, que no hagi estat tenyit amb pintures ni implicat en processos químics.
  2. Atenció amb l’ajustament de la goma. Si bé és cert que la mascareta s’ha d’ajustar degudament a la cara, hem d’evitar que quedi massa apretada. Si el petit té irritació, pot agreujar els símptomes i si no en té, fins i tot pot desenvolupar dermatitis de contacte per la fricció.
  3. Compte amb la sudoració excessiva. Les mascaretes quirúrgiques no tendeixen a donar tantes reaccions a la pell com les de tela. No obstant això, es recomana que en qualsevol cas els pares vigilin que els nens mantinguin l’àrea coberta el més seca possible, o portar una mascareta de recanvi, perquè la suor i la humitat excessiva poden irritar la pell.
  4. No utilitzis productes irritants. Ni en el sabó de dutxa, ni el detergent amb el qual rentes la roba són indicats per rentar la mascareta dels nens, ja que poden afavorir irritacions i al·lèrgies.
  5. Crea una capa protectora. Els dermatòlegs recomanen aplicació de cremes hidratants sense fragàncies que no obstrueixi els porus i pugui crear aquesta barrera que protegeix la pell del fregament de la mascareta. Pregunta per la crema adequada a la nostra farmàcia i t’ajudarem!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.