polls

Guanya la batalla contra els polls!

Els polls són molt comuns entre els nens/es en edat preescolar i primària, així com en edats superiors. Al contrari del que s’acostuma a creure, els polls no són conseqüència de la falta d’higiene i es propaguen principalment per contacte directe. 

Continua llegint i descobreix-ho tot sobre els polls!

Saps com identificar-los?

Els polls són insectes que s’adhereixen al cabell i cuir cabellut i que es reprodueixen amb facilitat. Per localitzar-los, es recomana fer servir una lupa i una llum intensa. És probable que s’identifiquin abans les llémenes que els polls, ja que aquests es mouen constantment.

Com prevenir-los?

 • Opta per recollir-los-hi els cabells durant els primers mesos d’escola.
 • Utilitza pintes de pues fines o llemeneres.
 • Renta la roba de llit, tovalloles, gorres i bufandes a més de 50 ºC de temperatura.
 • Neteja bé els raspalls i pintes amb aigua calenta amb freqüència.
 • Revisa freqüentment els cabells dels teus fills per buscar llemes.
 • Evita que els nens intercanviïn raspalls, pintes, bufandes, gorres i tovalloles entre ells.
 • Barreja oli vegetal de coco amb oli essencial d’eucaliptus i oli d’arbre del te i posa’ls-hi unes gotetes al cabell i al clatell cada matí i vine a buscar un producte específic a la farmàcia.

Com eliminar els polls?

 • Utilitza la llemenera durant 5 o 15 minuts, depenent de si el nen té el cabell més o menys llarg. És preferible fer-ho quan el cabell encara està humit i col·locar-lo sobre una tovallola de color blanc.
 • Fes ús de tractaments antipolls químics i/o d’acció física. És important que segueixis el tractament el temps estipulat a l’envàs per eliminar-los correctament.
 • Fes servir una temperatura de 60 ºC per rentar la roba, els llençols, la coixinera i qualsevol altre complement que hagi pogut estar en contacte amb els polls.

Important! Quan hagi passat una setmana des que es va finalitzar el tractament, examina el cap de tots els membres de la família per assegurar-te que no en quedin!

Guanya la batalla dels polls amb ajuda de Farmàcia Roca Vers! Si necessites ajuda, podem donar-te un cop de mà, tenim diferents productes que et poden ser de gran utilitat.

Breu història de la nostra farmàcia

Avui et volem fer 5 cèntims de la nostra farmàcia! Continua llegint i descobreix els nostres inicis i tot el que et podem oferir actualment.

La Farmàcia Roca Vers ha estat sempre molt vinculada a la història del barri. Anteriorment, estava ubicada en un altre local de la mateixa plaça de Santa Madrona, i s’anomenava Antiga Farmàcia de Lourdes, prenent el nom de la parròquia. Als anys 30, el farmacèutic Francesc Bové Niubó, oncle-avi de les actuals titulars, la va comprar i la va convertir en un referent pel barri. Montserrat Roca es va incorporar posteriorment a la farmàcia, i 10 anys més tard la va seguir la seva germana Elisenda. Totes dues estan al capdavant de la farmàcia des de fa més de 40 anys, i actualment, s’està formant ja la tercera generació de la família.

A Farmàcia Roca Vers ens importa la vostra salut per això fiquem a la vostra disposició diferents serveis farmacèutics.

·   Ortopèdia
·   Homeopatia
·   Sistema Personalitzat de Dosificació
·   Fórmules magistrals
·   Determinació d’indicadors
·   Dermofarmàcia
·   Arracades per a nadons i adults
·   Flors de Bach

Si ens necessites ens pots trobar de dilluns a divendres de 9:00 h a 14:00 h i de 16:30 h a 20:00 h a Barcelona, exactament a la Plaça Santa Madrona número 8.  

​​Símptomes i consells per combatre l’al·lèrgia primaveral

S’apropa la primavera, una de les estacions més boniques i esperades de l’any! Després del fred hivern, els arbres i les flors floreixen i ho tenyeixen tot de colors, la temperatura augmenta i els dies s’allarguen més del que és normal.

Però no tot és positiu… També apareixen les al·lèrgies, un inconvenient que afecta gran part de la població.  Prop del 30% dels habitants del planeta Terra pateixen al·lèrgia. Entre les més comunes l’al·lèrgia al pol·len i als àcars.

Les al·lèrgies primaverals poden convertir aquesta meravellosa estació en un autèntic malson en què predominen símptomes com els ulls plorosos, secreció nasal o la picor de gola.

Què és l’al·lèrgia?

L’al·lèrgia es defineix com una reacció anormal de l’organisme que respon de manera exagerada quan entra en contacte amb una substància procedent de l’exterior, a la qual normalment els altres individus no reaccionen. Aquestes substàncies es diuen al·lèrgens.

Principals símptomes de l’al·lèrgia primaveral?

Els símptomes associats a les al·lèrgies primaverals són molt variats, ja que afecten diferents parts del nostre cos i sovint poden confondre amb un constipat. L’al·lèrgia a diferencia del refredat és de duració més llarga, d’aproximadament unes 6 setmanes i l’inici es de manera brusca.

Els símptomes característics de l’al·lèrgia són aquests:

·  Esternuts

·  Secreció nasal

·  Tos seca (ocasionalment)

·  Picor d’ulls

·  Mal de gola (ocasionalment)

Consells per combatre o alleujar l’al·lèrgia:

·  Mantenir tancades les finestres i portes de casa per a evitar que entri el pol·len.

·  No sortir al carrer en les hores de major concentració de pol·len (a l’alba/capvespre).

·  Si viatges amb cotxe, deixar les finestres pujades.

·  Estendre la roba dins de casa perquè no s’acumuli el pol·len en ella.

·  Utilitzar ulleres de sol i mascareta que et cobreixi nas i boca si has de romandre llargs períodes de temps en l’exterior.

·  Molta hidratació.

·  Realitzar exercici.

·  Cuidar la teva alimentació.

Si creus que necessites ajuda amb l’al·lèrgia, no dubtis a visitar la nostra farmàcia, t’aconsellarem i et guiarem en tot moment perquè puguis gaudir d’aquesta estació de l’any tan bonica.

Gamma Effaclar La Roche Posay

Effaclar, la rutina de bellesa per a pells greixoses amb tendència acneica per excel·lència!

T’has plantejat mai si el tracte que dónes a la teva pell és l’adequat? Primer de tot és important conèixer la teva pell per saber quin tractament i quins productes són els ideals per a tractar-la.

Si el teu cas és una pell amb tendència acneica, tenim la gamma de productes perfecta per a tu. Continua llegint!

La línia EFFACLAR és la gamma cosmètica núm. 1 per a pells greixoses amb tendència acneica a Europa, amb eficàcia provada en més de 26 000 subjectes*. Una gamma completa de solucions antiimperfeccions, que se centra en totes les etapes del cicle de vida de les imperfeccions amb una alta eficàcia i una bona tolerància.

Ho sabies?

Des de Farmàcia Roca Vers recomanem provar aquests productes de La Roche Posay. Una línia facial composta per productes calmants i purificants per corregir les imperfeccions. Cosmètics que mantenen la hidratació de la pell a la vegada que combaten les imperfeccions i redueixen l’aparença de la pell greixosa i dels porus dilatats.

És important saber també, que per netejar i hidratar aquest tipus de pell cal utilitzar productes específics per a aquest tipus de pell. I la neteja s’ha de fer de manera suau, sense irritar la pell, i dues vegades al dia, matí i nit, només aixecar-te per retirar les impureses que s’han acumulat a la cara mentre dormies i en acabar el dia per sanejar la pell.

Però quins productes formen part d’aquesta solució per a pells greixoses amb tendència acneica?

Aquesta línia es divideix amb 5 categories:

·   Netejadors: 4 tipus de netejadors diferents que tenen com a objectiu desobstruir els porus, reduir-ne la mida i purificar la pell greixosa.

·   Productes de cura de la pell per a imperfeccions en pells amb tendència acneica: 5 productes que serveixen per tractar imperfeccions, marques, porus visibles i punts negres.

·   Productes de neteja i cura per a pells fràgils per tractaments dessecants: dos tractaments que aporten hidratació intensa a la pell greixosa que està debilitada per productes ultra dessecants.

·   Productes de cura de la pell per a una textura irregular: és la 1ª cura renovadora de La Roche-Posay per a pell greixosa que prevé l’oxidació dels punts negres recurrents amb propietats antioxidants i antisèu durant 8 hores.

·   Productes de cura de la pell per a la pell greix amb brillantors: EFFACLAR MAT és un hidratant antisèu que combat les brillantors i redueix la mida dels porus a la pell greixosa amb tendència acneica.

Si pateixes d’acne o imperfeccions, no t’ho pensis més i aposta per la rutina de bellesa EFFACLAR, tractaments únics amb resultats òptims. Pots trobar tota la gamma a la nostra farmàcia, i si necessites ajuda, t’oferim la possibilitat d’assessorar-te i ajudar-te a escollir els millors productes pel teu tipus de pell.

Cuida la teva pell amb ajuda de #FarmàciaRocaVers i #LaRochePosay!

​​Tips per cuidar la pell durant l’hivern!

A l’hivern, la pell està exposada a factors externs com el fred, el vent, la pluja o lla humitat, uns elements que tenen un efecte negatiu sobre la protecció de la nostra pell.

Però no només afecten l’epidermis les inclemències climatològiques, els aliments calòrics i els canvis de temperatura fan que la nostra pell no estigui tan sana i saludable. Durant els mesos més freds, les zones que es ressequen més són: les galtes, el coll, els llavis, les mans i l’escot.

Per evitar que aquest any se’t torni a ressecar la pell, posa en practica els nostres tips, aquí tens la llista definitiva per protegir la teva pell durant els mesos més gèlids de l’any:

 • Hidrata-la diàriament diverses vegades al dia. Fes servir una crema a base de lanolina o urea i extrema la precaució en cas que pateixis algun tipus de dermatosi.
 • Dutxa’t amb aigua tèbia, ni molt calenta ni molt freda! I no et dutxis més d’una vegada al dia.
 • Utilitza accessoris que protegeixin al màxim la teva pell.
 • Els canvis bruscs de temperatura no són bons per a la pell, intenta evitar-los.
 • Fes servir protecció solar durant tot l’any! Protegeix la pell de la llum ultraviolada i no t’oblidis les ulleres de sol especialment si hi ha neu.
 • Evita els vicis nocius com l’alcohol i el tabac.
 • Segueix una dieta rica en aliments que continguin vitamina C i antioxidants.
 • Beu entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia.
 • Si tens la pell sensible, els principis actius que et poden ajudar són: la vitamina C, l’àcid retinoic, l’àcid glicòlic i els hidràcids. Evita els productes amb alcohol, conservants i perfums i opta per tractaments que hidratin en profunditat com la mesoteràpia.
 • No et passis amb l’exfoliació! Un cop a la setmana és més que suficient per eliminar les cèl·lules mortes i afavorir la penetració dels productes hidratants.

Segueix els nostres consells, segur que aquest hivern notaràs una millora en la teva pell! I si necessites ajuda, t’esperem a la farmàcia.

​​7 propòsits per començar el 2023 de la millor manera!

Un nou any arriba a la seva fi i és moment de fer la llista de propòsits per al nou que comença!  És important que a part de centrar-te en l’alimentació i l’esport, també incloguis hàbits que et facin sentir bé sense que siguin perjudicials per a la salut.

Si no saps per on començar amb els teus propòsits, nosaltres et deixem alguns exemples que segur que et serveixen.

I recorda que posar-se objectius realistes i organitzar-se bé són alguns dels consells per aconseguir el canvi d’hàbits que molts es proposen a principis d’any.

Pren nota!

1.    Deixa de fumar. Si un dels hàbits és deixar de fumar, és bo que s’afronti aquest procés sent conscient de les dificultats que implica, però amb ganes i convenciment de què és possible aconseguir-ho. El consum de tabac contribueix al desenvolupament de malalties cardiovasculars, càncer de pulmó i altres conseqüències greus per a la salut.

2.    Dormir millor i descansar correctament. Per descansar correctament es recomana dormir entre 7-8 hores diàries, d’aquesta manera l’organisme es recupera de l’activitat diària i els teixits es regeneren. Per gaudir d’una bona rutina de son és important no menjar massa, apagar els dispositius electrònics almenys 30 minuts abans d’anar a dormir i intentar seguir el mateix horari de son cada dia.  

3.   Activitat física. El sedentarisme i la falta d’exercici provoquen aproximadament 5,3 milions de morts a l’any. És important estar actiu durant el dia, ja que l’activitat física aporta molts beneficis a l’organisme. Aquest 2023 creat una rutina d’exercicis adaptada a les teves necessitats. 

4.   Cuida la teva salut mental. Vivim en una era on per desgràcia l’ansietat i l’estrès són grans protagonistes, per això és important no deixar que aquestes afeccions mentals dominin el teu dia a dia. Organitza millor el teu temps i prioritza tasques, així el teu estrès es reduirà. I si creus que necessites ajuda, no dubtis a demanar-la i acudeix a un professional.

5.   Porta una alimentació equilibrada i sana. Deixa enrere els ultraprocessats i centrat a menjar fruita i verdura cada dia. És important seguir una alimentació adequada tinguis l’edat que tinguis, especialment si pateixes alguna malaltia que faci que n’hagis de tenir una cura especial.

6.    Revisa la teva salut periòdicament. Almenys una vegada l’any fes-te una revisió mèdica general, ja que la prevenció i el diagnòstic precoç poden evitar el desenvolupament d’una malaltia.

7.   Cuida’t i estima’t. Pensa amb tu mateix/a i busca temps per fer activitats que t’agradin i t’ajudin a desconnectar. Deixar l’estrès de banda i recarregar piles amb activitats que treballin el cos i la ment conjuntament t’ajudarà a mantenir una bona salut.

Estàs preparat per complir tots els teus propòsits d’any nou? Tot està en creure en un mateix/a i anar a pels objectius que es volen complir!